skip to Main Content
Jag är Uppväxt I Restaurangbranschen

Jag är uppväxt i restaurangbranschen

 

IMG_8609sebastianVem är Sebastian Kentander och vad gör ditt företag?

Jag driver salladsbaren Gröna Hörnet i Lomma sedan 2014 med min vän Joacim Claesson och i maj 2016 öppnade vi också i Malmö vid Triangeln. Jag är 33 år, bor i Lomma, sambo, två barn 3 och 1 år.

Varför en salladsbar?

Jag är uppväxt i restaurangbranschen, min pappa drev en krog i Malmö under många år. Där fick jag många lärdomar och erfarenheter om vad man ska göra och inte göra. När jag var 4 år brukade jag putsa bestick på krogen och som betalning bjöds det på cola och pommes frites.  När jag flyttade till Lomma från Malmö tyckte jag det saknades en riktigt bra salladsbar och kände att jag ville ta den utmaningen. Även i Malmö var det ganska sparsamt med bra kvalitet på sallader. Namnet kom till av en slump, det var faktiskt lokalens placering som gav namnet eftersom den låg på ett hörn.

Vad har du för råd att ge till de som funderar på att öppna restaurang?

1. Gör en ordentlig marknadsundersökning. Ta reda på så mycket du kan om platsen; vad finns det för verksamheter där idag, vilka rör sig i området och under vilka tider.
2. Tänk efter två gånger inför placeringen, den är ibland helt avgörande iallafall för restauranger.
3. Sist men inte minst så handlar det om timing. Se vad som händer i omvärlden just nu och ta logiska beslut utifrån det genom att skapa möjligheter.

Ser du några trender i branschen?

En tydlig trend är den mångfald som finns idag. Det skapar nytänk i hela branschen och folk är generellt mer öppna för att prova nytt, men också mer kräsna, medvetna och engagerade. Man utgår oftast från sina egna matideal; dieter, uppväxt, kultur etc.

Vilka utmaningar ser du framför dig?

Utmaningen är att hålla en hög nivå hela tiden vad gäller rykte, kvalite och service. Vi jobbar mycket med att bygga och förmedla en företagskultur som är djupt förankrad och som alla kan utgå ifrån. Det ska aldrig finnas minsta tvekan om hur man som personal ska agera i olika situationer.

”Jag vill öppna ett ”Green Corner” i USA”

Finns det något drömscenario?

Ja det skulle vara att öppna en ”Green Corner” kedja i USA. En spännande marknad som verkligen behöver lära sig att äta nyttigare.

Hur ser du på Närodlat företagande?

Jag jobbar redan utifrån den principen, jag har hittat kopplingen att agera lokalt och nyttja lokala nätverk i första hand. Det är inte utan anledning man i andra bolag har en Country Manager, det är viktigt att känna sitt närområde.

Är det något du önskar på det lokala planet?

Framöver vill jag samarbeta med lokala idrottsföreningar. Jag brinner för att lära barn äta nyttigt och är öppen för att komma ut och berätta om varför det är så viktigt att äta rätt och vad som händer med kroppen. Som tidigare idrottare och fystränare i ishockey för Lund Giants vet jag hur det ser ut med kosten på träningsläger och turneringar etc. Jag vill helt enkelt leverera god och nyttig mat i lokala idrottssammanhang. Det blir kanske något dyrare initialt, men det ger en bättre hälsa, bättre prestationer och en viktig kunskap om vad som är nyttig mat. Det är genom våra barn och ungdomar vi kan förändra framtida generationer att lära sig mer om kost.

Något annat?

Ja skulle gärna se ett stort evenemang här i Lomma, något som ekar i hela Skåne, Halland, Köpenhamn – något som sätter Lomma på kartan!
Här kan du följa Sebastian

Facebook, Gröna Hörnet Malmö
Facebook, Gröna Hörnet Lomma
http://se.linkedin.com/in/kentander/

@gronahornet på instagram

NÄRODLAT FÖRETAGANDE/MARIE NILSSON 
http://www.narodlatforetagande.se/

Back To Top