skip to Main Content
Vi Vill Bli Det Ledande Städbolaget I Sverige!

Vi vill bli det ledande städbolaget i Sverige!

 

Bröllopsfotograf Skåne

Vem är Max Sjölin och vad gör ditt företag?

Jag är VD och driver företaget WiMix Resurs här i Lomma och vi erbjuder RUT-tjänster sen 2007. Är gift med Veronica och vi har två barn , Leo 6 år och Henry 1,5 år.  Uppväxt i Lomma men bor nu i Malmö.

Har du alltid varit egen företagare?

Jag är utbildad applikationsingenjör inom IT, men har jobbat med en massa olika saker, bl a som kvalitetskontrollant i Paris……

Jag har alltid haft mycket ideér kring både vad man kan göra bättre och helt nya saker. Som anställd fick jag inget gehör för mina ideér kring utveckling och förbättringar och så småningom kände jag att det var dags att prova på något nytt. Tanken att starta eget företag hade funnits där ett tag. Tillsammans med min pappa funderade jag länge på vad för sorts verksamhet vi skulle kunna driva. Det här var 2007 och i april det året beslutade regeringen om RUT-avdraget (rengöring, underhåll, tvätt). Det blev den pusselbit som saknades och jag och min pappa startade WiMix tillsammans. Pappa hjälpte till på ledig tid, men redan på hösten samma år slutade han sin anställning och gick in i WiMix på fulltid.  Vi startade hemma i villan på Ekgatan i Lomma, och efter ett mellanspel i Arlöv flyttade vi in i fastigheten här på Järngatan i Lomma 2011 där vi finns idag.

Idag driver vi också WiMix Automation tillsammans.

Hur ser branschen ut idag?

Det var några fantastiska år när RUT-avdraget var relativt nytt. Jag skulle säga att tillväxten är ganska låg just nu, de som redan är kunder köper visserligen mer, men branschen som helhet har haft en hel del utmaningar i form av mindre seriösa aktörer så det har krävts en hel del för att stå upp emot det.

Vad står du inför för utmaningar?

Vår utmaning handlar om att göra ett bättre jobb än alla andra. Kvalitet och välmående personal går före tillväxt just nu.  Vi tror att genom att kvalitetssäkra oss kommer tillväxten på lite sikt.  Det gäller att ”skina” – vårda sin personal och ha schyssta villkor. Vi säljer tid och sen är det kunden som bestämmer vad vi ska göra.

Har du några bra tips till alla som använder era tjänster?

1. Se till ha fungerande utrustning, en bra dammsugare gör stor skillnad!
2. Plocka undan så mycket du kan, då blir resultatet mycket bättre.
3. Fundera på vad som är viktigt för dig, vi gör det du vill.

Hur ser du på Närodlat företagande?

För oss är det väldigt viktigt, vi verkar lokalt och våra kunder finns i närområdet. Får vi idag en förfrågan från Simrishamn så rekommenderar vi kunden att söka en lokal aktör. Det är helt enkelt inte kostnadseffektivt och med hänsyn till miljön är det viktigt med korta transportsträckor. Vi ser gärna samarbeten med andra lokala företag, t ex kan mäklare och fastighetsägare vara intressanta partners och här i industriområdet har vi redan en del företagsstädningar, men det kan gärna bli fler. Vi vill höras och synas på hemmaplan och framöver kommer ni se mer av oss.

Har du några högt flygande planer och hur ser ert drömuppdrag ut?

När det gäller det förstnämnda så säger jag att vi vill bli det ledande städbolaget i Sverige. Någon har sagt att din dröm är inte stor nog om ingen skrattar åt den. Något drömuppdrag har jag inte funderat på,  men det skulle kanske vara att ta hand om alla städtjänster för Turning Torso i Malmö.

Ser du några trender i din bransch?

Trädgårdsarbete är en växande trend, fler vill ha hjälp med sina trädgårdar. Särskilt aktuellt är det vår och höst, så nu går vi in i en period med mycket trädgård på menyn.

Är det något du önskar i det lokala näringslivet?

Mer tillväxt av lättare industri är något som jag efterfrågar.

Här kan du följa Max
https://www.facebook.com/wimixresurs
http://www.wimixresurs.se/
http://www.wimixautomation.se/

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top