skip to Main Content
En Fotograf Som älskar Havet Och Blåsten

En fotograf som älskar havet och blåsten

Personalporträtt

Vem är Gina Ljungberg och vad gör ditt företag?

Jag är Bröllop- och Porträttfotograf med Skåne och världen som arbetsfält. Företaget heter GinaMaria och har sin bas i Bjärred. Här bor jag sen 2009 med min man Mattias och våra två barn Max och Felix.

Har du alltid varit intresserad av fotografering?

Fotograferandet kom ganska sent in i mitt liv. Jag har min bakgrund inom försäljning och marknadsföring. Intresset för foto har alltid funnits där, min mamma jobbade med tidning och jag praktiserade en tid i deras mörkrum. Att driva eget har alltid varit min plan och jag har nog en ganska romantisk bild av eget företagande även om det inte saknats insikt hemifrån. Jag är uppväxt med egen företagare och jag såg ju att det krävdes mycket jobb.  Det var först när jag började fotografera under 2011 och det något år senare började komma förfrågningar som jag insåg att jag kan driva eget inom fotografering.

Om jag ska anlita en fotograf, vad är viktigt att tänka på ? Hur förbereder jag mig och finns det några trender just nu?

Jag försöker undvika att anpassa mig till trender utan hoppas och tror att man väljer mig för min stil och min personlighet. En trend som funnits ett tag är att man vill fotograferas på platser som betyder något och som man har en relation till så det blir ofta utemiljöer. Studiofotografering vid bröllop efterfrågas nästan inte alls.

Vilka är de 3 viktigaste sakerna jag ska tänka på när jag bokar en fotografering?

1. Först och främst måste du tycka om fotografens bilder; uttryck, färger och känsla.
2. För det andra så betyder det mycket att man tycker om personen bakom kameran d v s att det finns en bra personkemi. Då slappnar man av, känner sig bekväm och resultatet blir bättre.
3. Till sist, tänk igenom hur du vill ha dina bilder, leta gärna i tidningar eller på nätet efter bilder du tycker om . Då får jag en bild av dina förväntningar och vi kan tillsammans utveckla det vidare.

Vad står du inför för utmaningar?

Utmaningen just nu är att vi går mot mörkare tider.  Jag jobbar helst med det naturliga ljuset och det saknas ju under en stor del av vinterhalvåret.

Hur ser du på Närodlat Företagande?

Jag gillar verkligen att använda mig av det som finns på nära håll.  Jag har t ex hyrt in mig på Kornetten i Borgeby vid studiouppdrag istället för att hyra plats i Malmö. I sommar har jag samarbetat med Flädie Mat- och Vingård och det hoppas jag kommer att fortsätta. Jag ser gärna mer av lokala samarbeten, t ex hjälper jag gärna företag att få bättre bilder till sin hemsida. Bilder man köper är ofta ganska opersonliga och ger ingen rättvis bild av verksamheten. Själv behöver jag hjälp med både ny hemsida och logga och tips på studios jag kan hyra in mig i vid behov.

“Jag drömmer om att bli modefotograf i Paris”

Har du något drömuppdrag?

Om jag får tänka stort så är det modefotografering utomlands t ex i Paris som är min favoritstad; dofterna, ljuden, stämningen – underbart t o m när det regnar. Här är det enkelt att ta fina bilder tack vara den fantastiska miljön.

Vad händer framåt?

Just nu planerar jag för kommande fotokurser. Den senaste kursen hade jag faktiskt i Paris så vi får se var det blir nästa gång. Mina fotokurser är inte så tekniska utan jag försöker förmedla en känsla för bilder och det allra bästa är att bara sätta igång. Tekniken måste till men den kan komma i nästa steg, först handlar det om lusten till bilden.

Är det något du önskar i det lokala näringslivet?

Det skulle vara ett stort plus om vi kunde arrangera en lokal mässa här i kommunen, det har jag länge saknat.

Här kan du följa Gina

https://www.instagram.com/Ginaljungberg/
https://www.facebook.com/fotografginamaria/
http://www.ginamaria.se/

NÄRODLAT FÖRETAGANDE/MARIE NILSSON 
https://www.narodlatforetagande.se/

Back To Top