skip to Main Content
Vi är Ett Härligt Team I Huset Och Det Vill Jag Bevara

Vi är ett härligt team i huset och det vill jag bevara

eva-lotta_klassisk-svensk-massage_halsohusetialnarpVem är Eva-Lotta Andersson och vad gör ditt företag?

Jag driver Hälsohuset i Alnarp och jobbar som massageterapeut och träningsinstruktör. Jag tog över Hälsohuset i Alnarp i februari 2016 men har varit egenföretagare i 11 år och har själv hyrt in mig i huset i 8 år. Här finns idag 11 egna företagare som alla har samma mål – kundens välmående. Jag bor i Lomma med min man Tomas (som har samma yrke som jag själv) och våra tre pojkar som idag är 21, 19 och 16 år.

Hur fungerar Hälsohuset i Alnarp?

Man hyr in sig i huset och det kan man göra på lite olika sätt. Man kan hyra rum, men man kan också hyra tid för t ex yogaklasser, utbildningar, behandlingar, workshops etc. Vi hjälps åt att marknadsföra huset och finns under en och samma hemsida www.halsohusetialnarp.se/omoss/_

Har du alltid varit intresserad av träning?

Ja det får jag nog säga, det tog fart i och med att jag och min man Tomas reste i Asien under två år i slutet av 80-talet och där utvecklades intresset för träning och välbefinnande. Vi reste mycket i Indien och här mötte vi en annan syn på människan; helheten och den viktiga balansen mellan det själsliga och kroppsliga blev det som vi tog med oss tillbaka. Träning och hälsa är centralt i våra liv.

Vad är dina bästa tips för att må bra?

Det jag tycker är allra viktigast är att man tänker på sin hälsa och det handlar till stor del om sunt förnuft, men här kommer några konkreta tips!

  • Prioritera sömnen, det är när man sover all reparation sker och det är extra viktigt när du är inne i en stressig period med mycket på alla fronter. Tyvärr är det ganska vanligt att man sover sämre när man känner sig stressad.
  • Ät ordentligt och låt det ta tid. Skapa ett lugn kring alla måltider och satsa på en varierad kost. Jag är ingen förespråkare av olika dieter eller metoder, det i sin tur skapar ytterligare stress och gör att kroppen kommer i obalans.
  • Andas. Det kan låta självklart men det jag menar är att andas med djupa, lugna andetag; då sjunker stressnivån.
  • Gå ut. Nödvändigt under den mörka årstiden. Dagsljus är en viktig vitaminkälla och sitter vi inne hela dagen är det extra viktigt att gå ut en stund mitt på dagen.

“Jag tycker det är jätteviktigt att man har roligt med sin träning”

Ser du några trender …….?

En trend som jag känner av och som växer hela tiden är insikten om att vi måste ta hand om oss själva och inte bara se till att andra har det bra.

Det finns ett stort behov av att balansera den stress och press som vi utsätter oss för i vardagen. Tid för olika behandlingar som massage, träning eller bara en rask promenad behövs. För en del är det livskvalitet att ta hand om sina fötter och för andra samtal som kan ge verktyg att använda i vardagen.

Jag tycker det är jätteviktigt att man har roligt med sin träning oavsett vad man gör, det ska vara lustfyllt, ge energi och inte skapa krav och måsten.

Vad står du inför för utmaningar?

Jag känner mig väldigt positiv just nu. Vi är ett härligt team i huset och det vill jag bevara. En utmaning är att få företag att anlita oss för teambuilding, här har vi mycket att erbjuda. En annan utmaning är att stimulera mina kollegor att utvecklas och att vi kan fortsätta hålla en hög nivå på verksamheten.

Det är svårt att nå ut, men vi annonserar i lokaltidningen och är aktiva på vår facebooksida. Facebooksidan har vi haft stor framgång med, härifrån kommer många av våra nya kunder och nu står ett instagramkonto på tur.

Hur ser du på Närodlat företagande?

Vi finns här i kommunen och de flesta av våra kunder är lokala. Jag är öppen för nya konstellationer och gillar tanken på närodlat företagande. Ett frukostmöte resulterade t ex i två nya hyresgäster. Jag skulle gärna samarbeta med vandrarhem (läs Brohus) någon restaurang med hälsoprofil. Vår största lokal har plats för 50 personer och här kan man t ex hålla workshops, utbildning m.m.. Just nu är det i princip fullt i huset men det jag gärna skulle vilja komplettera med är en hudterapeut, det känner jag att vi fattas.

Vad händer framåt?

Söndagen den 20 november kl 11-14 har vi Öppet Hus och en dag i hälsans tecken.

Man kan läsa mer om programmet på vår hemsida www.halsohusetialnarp.se/paagang

Vi bjuder på glögg, pepparkakor och härlig julstämning. Det kommer också finnas möjlighet att köpa husets presentkort (som jag själv tycker är den perfekta julklappen) och härliga produkter från våra olika verksamheter.

Är det något du önskar i det lokala näringslivet?

Jag vill gärna samarbeta med många lokala företag så vi kan hjälpa varandra. Jag  skulle till exempel önska att restaurangen i Alnarp är öppen på helgerna, då skulle vi kunna samarbeta kring olika temahelger etc.

Kanske vill någon öppna ett café i Alnarp med hälsoprofil?

 

Här kan du följa Eva-Lotta och Hälsohuset
https://www.facebook.com/hälsohuset-i-alnarp
http://www.halsohusetialnarp.se/

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top