skip to Main Content
“Datorn är Som En Cykel För Hjärnan” Citat Av Steve Jobs

“Datorn är som en cykel för hjärnan” citat av Steve Jobs

P1000859

Vem är Magnus Lindgren och vad gör ditt företag?

Jag äger och driver företaget New Seed sedan 2009, bor i Lomma och är gift med Réka. Vi har två döttrar, Mira 6 år och Sofia 4 år. Företaget har 3 anställda och finns i både Lomma och Lund. Jag har alltid varit min egen, har faktiskt aldrig varit anställd om man inte räknar ett och annat sommarjobb.

Vad gör New Seed och var kommer namnet ifrån?

Vi jobbar med att förverkliga idéer och att hjälpa andra att lyckas med hjälp av olika IT-lösningar. Det kan vara hemsidor, e-handel, systemutveckling – allt inom webutveckling. Namnet New Seed handlar om att så frön i form av idéer men också att seeda ett lag för bästa resultat.

Var kommer intresset för datorer ifrån?

Redan tidigt 80-tal när jag var i 5-årsåldern fick jag leka med pappas dator och där fanns ett ritprogram som jag blev fascinerad av.  Min storebror fick senare en VIC 20 och då satte det riktig fart. Jag blev helt enkelt en fena på datorer och så har det fortsatt.  Det finns så mycket man kan uppnå med en dator och det får mig att tänka på ett citat av Steve Jobs: ”Datorn är som en cykel för hjärnan” d v s man kommer längre tankemässigt med hjälp av en dator på samma sätt som man kommer längre om man cyklar istället för att promenera.

”Börja med att sätta en budget och se vad du kan få för den”

Vad ska man tänka på innan man kommer till er?

  1. Det gäller att inte ha för höga ambitioner och hitta rätt nivå. Ofta duger vanliga, ganska enkla tillgängliga hemsidor bra. Det är lätt att fastna för något flashigt och påkostat och som sen inte gynnar den verksamhet du bedriver.
  2. En weblösning är inte värd något i sig själv, den måste passa in i din verksamhet och du måste vara beredd på att underhålla den; en e-handel måste t ex precis som en vanlig butik skötas dagligen.
  3. Börja med att sätta en budget och se vad du kan få för den. Det är lite som att köpa hus; använder du färdiga system och mallar blir det billigare men om det ska vara en arkitektritad lösning kostar det mer.

Vilka är de vanligaste misstagen?

Ett av de vanligaste misstagen är att man inte förstår vad man köpt. Vi försöker alltid vara tydliga med vad man kan förvänta sig. Det som är snyggt kanske inte alltid är så tekniskt hållbart och vice versa.

Ett annat vanligt misstag är att man inte tar hand om sin hemsida ur säkerhetssynpunkt. Det är viktigt att säkerhetsuppdatera löpande annars finns det en risk att sidan blir hackad och det kan leda till att dina besökare hamnar på helt andra sidor.

Man har fel ambitionsnivå, man tänker att man ska hålla sidan levande och aktuell, men så blir det inte och gammal inaktuell information ligger kvar.

Vilka trender finns inom webutveckling?

Det kommer nya trender hela tiden, men om jag ska säga något så är det nog att allt ska vara anpassat för mobilen och det i sin tur ställer krav på smarta gränssnitt. Generellt så ska det vara enkelt och tillgängligt för allt och alla.

Vad står du inför för utmaningar?

Jag älskar utmaningar och att ta mig an svåra problem. Jag ser det som vår uppgift att alltid leverera den bästa lösningen och det innebär att vi måste analysera kundens behov noga och leverera därefter.

Den interna utmaningen är att hålla sig a jour med utvecklingen som går snabbare och snabbare.

Hur ser du på Närodlat företagande?

Jag uppskattar verkligen att kunna verka och samarbeta lokalt. Det skapar personliga nära kontakter, det blir enklare och man kan hjälpa varandra att göra det omöjliga möjligt.

Jag har en ambition att vara ännu mer delaktig i lokala nätverk och ser gärna att fler företagare kommer till Mötesplats Närodlat, gärna också lite större företag.

Har ser ert drömuppdrag ut?

Det är uppdrag av mer humanitär karaktär. Nästan all utveckling sker idag mot den rika västvärlden och den urbana befolkningen. Jag vill göra något som gagnar större grupper i fattiga områden.  Ett underbart exempel är att Afrika idag ligger före västvärlden när det gäller betaltjänster via mobil och det gör dom för att det är deras enda möjlighet.

Jag vill helt enkelt bygga något som kommer till nytta för en väldigt stor grupp behövande människor.

Är det något du önskar i det lokala näringslivet?

Fler mötesplatser. Jag tycker annars att det händer en hel del i kommunen för företagare.

Vad händer framöver?

En gång per månad har vi ”Fredag på New Seed” och nästa tillfälle är den 9 december kl 13-16. Hit kan man komma med vilka frågor som helst inom webutveckling. Anmälan sker på vår hemsida eller på vårt facebookevent. Plats: Järnåkravägen 3 i Lund.

Den 22 november föreläser jag på Internetdagarna i Stockholm om hur vi byggde Elobina*) i WordPress.

*) New Seed är delägare i  Elobina och har skapat deras digitala plattform

Den 3-4 december åker hela New Seed till London för att tävla i ett hackathon, en programmeringstävling där man under ett dygn ska bygga en helt ny produkt.

Här kan du följa Magnus och New Seed

https://www.facebook.com/newseeditsolutionsab/

http://www.newseed.se/
http://www.elobina.se/

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top