skip to Main Content
Det Hade Varit Fantastiskt Att Få Designa Ett Mönster Till IKEA

Det hade varit fantastiskt att få designa ett mönster till IKEA

KristianVem är Kristian Lindström och vad gör ditt företag?

Pappa är tecknare så intresset har alltid funnits där och jag började rita när jag var 2 år gammal. Under tiden jag låg i lumpen funderade jag en hel del på vad jag skulle göra sen. Både musik och bild har varit mina huvudintressen och jag sökte in till olika musikskolor men kom inte in. Då blev det istället bild och på den vägen är det.

Vad ser du för trender inom grafisk design?

Hela den digitala världen är generellt trendkänslig. Det går snabbt; nu ska allt du gör landa på webben, det ska gärna vara rörligt och det ska fungera i sociala medier.

Man förespråkar en platt grafik som fungerar på alla olika enheter. Stora bilder och illustrationer är också populärt.

Idag finns också stora möjligheter att variera typsnitt på webben, en kul utveckling som gör det möjligt att leka lite mer med texter. När vi sen kommer till färger så skulle jag nog säga att det följer de generella trenderna, så just nu är det pastell som är lite intressantare.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Ett av mina drömuppdrag är att få illustrera en bok med mycket bilder. Jag jobbar också en hel del med mönsterkonstruktion och att få designa ett mönster för IKEA vore fantastiskt! Mönstret högst upp i bild är mitt eget.

Vad står du inför för utmaningar?

Eftersom jag gärna vill fokusera mer på illustration så blir utmaningen att få kunden att förstå värdet i det. Det är idag enklare att försörja sig som grafisk formgivare än som illustratör och det behövs en omvärdering av det som kanske handlar om det lite mer konstnärliga.

Tips på vägen för den som vill anlita en grafisk formgivare….

Det är viktigt att tänka igenom vad man vill uppnå. Vad är det du vill kommunicera? Vår uppgift är att lösa dina problem genom att använda våra kompetenser och det vi är bäst på, men det bygger på att du själv vet vad du vill.

Gör rätt från början. Det är viktigt att ditt företag har ett visuellt utseende som du kan känna dig stolt över. Undvik hopplock som du kanske ändå behöver göra om. Helheten i hur du syns utåt är jätteviktigt. Det behöver inte vara så dyrt att få hjälp med en samlad grafisk profil och det är oftast väl investerade pengar.

Hur närodlad är du?

Jag gillar verkligen att tänka och samarbeta lokalt. För mig är det tryggare att anlita någon lokalt och jag ser också ett stort värde i att stödja lokala näringar. Både privat och ur ett arbetsperspektiv nyttjar jag det lokala så långt det går.

Oavsett eller kanske på grund av den digitala framfarten så uppskattar jag verkligen det fysiska mötet och en personlig dialog. I mitt yrke skulle jag ju kunna ha kunder och samarbetspartners i hela världen.

Vad gör du just nu?

Just nu tecknar jag animerande informationsfilmer för HKScan som ska visas framför allt i sociala medier. Det blir en del grisar….

I det här projektet samarbetar jag med mitt lokala nätverk.

Är det något du önskar i det lokala näringslivet?

Fler mötesplatser, särskilt i Bjärred. Det finns ett jättestort behov och det kan vara allt från caféer, restauranger till bibliotek eller andra lokaler som kan utnyttjas bättre. Det är faktiskt ingen balans alls mellan antal företagare och möjliga mötesplatser här i kommunen. Jag jobbar gärna hemifrån men om jag då och då behöver ha ett möte eller bara byta miljö vill jag gärna slippa sätta mig i bilen och köra in till Malmö eller Lund.

Här kan du följa Kristian och Djungeltelegrafen

www.djungeltelegrafen.com
www.facebook.com/djungeltelegrafen
www.linkedin.com/in/djungeltelegrafen

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top