skip to Main Content
Bra Reseavtal Trots Liten Resevolym Har Varit Min Ledstjärna

Bra reseavtal trots liten resevolym har varit min ledstjärna

IMG_1011Vem är Ola Wallin?

Nyss fyllda 50 år, uppvuxen i Lomma och bor fortfarande här, sambo med Lena och vi har två  barn –  Emma 7 år och Olle 5 år.
Ville egentligen bli polis men var för ung för att söka in till polishögskolan och hamnade istället som kriminalvårdare på Kirsebergsanstalten i Malmö.
Efter 3 år kändes det lite tungt, jag var ju fortfarande ganska ung så jag sökte mig till Fritidsresor och fick anställning plus en hel massa utbildningar bl a TRAC – Travel Academy där jag fick lära mig allt om resor inkl. IATA-behörighet att ställa ut biljetter i hela världen. Det här blev min språngbräda in i resebranschen.

Vad hände sen?

Jag blev kontaktad av en gästföreläsare och det mötet resulterade initialt i en anställning på AMEX – Åkerlund & Rausing. Redan efter några månader blev jag tillfrågad om att bli medgrundare till hans nystartade företag BIG Travel och efter 5 år var vi 40 anställda med flera lokalkontor runtom i Skåne.
Efter en avstickare i telecombranschen blev jag på nytt kontaktad av gästföreläsaren för att utveckla Sixt biluthyrning  i Sverige. Sixt är stora i Europa men hade det tufft här. Till sist var jag tillbaka i hotellbranschen och arbetade för Rezidor och varumärket Radisson Blue samt Choice och Elite Hotels.

När och varför startade du TraBizz?

Jag måste bara nämna att jag sökte igen till polishögsskolan vid 42 års ålder och tog mig nästan hela vägen, föll på målsnöret. Hade jag sökt igen tror jag faktiskt att jag jobbat som polis idag. Men – jag hade precis fått barn och under många och långa barnvagnspromenader fanns det tid att fundera kring frågor som jag stött på under alla mina år i resebranschen.

En sak som tidigt kom upp var hur jag skulle kunna hjälpa små och medelstora företag att få bra reseavtal trots att deras resevolym är relativt liten. Det är nästan omöjligt för ett företag med ca 50-70 hotellnätter att ensamma få ett bra avtal. Genom att samla många företag kan jag garantera volym och därmed erbjuda bra avtalspriser via ett medlemsskap.

Partners

Just nu har jag ett 20-tal partners och det kommer ständigt nya. Vinsten för mina partners blir att mindre och medelstora företag kan få den uppmärksamhet och service via TraBizz som man kanske inte annars haft så mycket tid att fokusera på.

Vi vill bli en heltäckande partner för affärsresenären i små och medelstora företag.

Hur ser dina drömmar ut?

Drömmen är helt klart att bli så stora att vi på allvar konkurrerar med Trivago, Hotels.com, Booking mfl. och att vi har tusentals företag
anslutna till vår tjänst.

Mindre känt om TraBizz?

Vi hjälper till att arrangera idrottsresor, klassresor, föreningsresor  m.m. och det kan vi göra via alla våra befintliga avtal.

Aktuellt just nu

Jag ställer på på Lomma Företagsmässa och ser framemot att träffa många andra företagare. Nya partners är på ingång och närmast är det Hotell Skansen och Hotel Riviera Strand i Båstad och Torekov Hotell i Torekov.

Jag kommer också att delta i Idékalaset i Alnarp under Skåne Innovation Week.
Jag är i grund och botten en entreprenör och tycker det är riktigt kul att bolla idéer med andra.

Något du önskar från Lommas näringsliv?

Ja det är det faktiskt även om jag i stort tycker det är bra. Skulle gärna vilja se en organiserad speeddating med företagare för att öka matchningen mellan företagare och att få fördjupad kunskap och ett bredare nätverk.

Här kan du följa TraBizz

www.trabizz.se
www.facebook.com/trabizz

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top