skip to Main Content
Grattis Till Priset – Årets Närodlade Företagare I Lomma Kommun

Grattis till priset – Årets Närodlade företagare i Lomma kommun

20170517_150926Nu vill vi gärna veta lite mer – vem är Kenneth Fleischer?

Jag är född och uppvuxen i Bjärred, fyller 50 år till sommaren, är gift med Mariana och vi har två flickor Sara 25 år och Matilda 18 år. Vi bor i Bjärred så jag har egentligen aldrig lämnat hemorten förutom några år för studier. Till yrket är jag lärare i trä- och metallslöjd i Kävlinge kommun och det har jag varit i 28 år och älskar mitt jobb. Mötet med barnen, det är verkligen roligt att undervisa i ett praktiskt ämne där det är tillåtet att röra sig fritt och prata under tiden man jobbar. Det här är en stor skola och jag har många underbara kollegor;  jag är nog ganska social och trivs bland folk.

Varför blev det Garage & Depå

Min stora hobby är att pyssla med bilar och jag håller också på med dragracing. Jag hade själv ett problem – var ska jag ställa mina bilar vintertid? Det var första tanken till det som sen blev Garage & Depå. För att kunna satsa var jag tvungen att fundera på vilka andra som kan tänkas bli våra kunder. När jag såg mig omkring på alla nybyggda villor här i Borgeby, de flesta med ganska små möjligheter till förvaring tänkte jag att det nog finns fler som behöver det här. Jag skulle ju dessutom kunna erbjuda förvaring i närheten av bostaden och såg det som ytterligare en fördel.

Hur fungerar det?

Man hyr och betalar i förskott, vi eftersträvar enkelhet så betalning i förskott och en kort uppsägningstid. Säger man upp sitt förråd före den 15:e i månaden så kan man flytta ut redan den siste i samma månad.  Vi erbjuder också plats för husbilar och husvagnar. Området är inhägnat, upplyst och bevakat vilket många uppskattar. Jag har faktiskt en kund som tidigare hyrt i Malmö men inte känt sig trygg med omgivningarna där som nu valt att hyra hos oss här i Borgeby. Alla som hyr har en egen nyckel och larmkod och kan komma och gå som man vill under dygnets alla timmar.  Allt är uthyrt och det är över mina förväntningar och vi har dessutom kö. Hittills är det inget som sagt upp sitt avtal, men det kommer såklart och då är det skönt att det finns några som väntar.

Bygget

I början av 2016 fick jag mitt bygglov och under sportlovet började Önnerups Gräv & Schakt arbetet med att förbereda marken.  Vi jobbade intensivt tillsammans och i takt med att marken började bli klar har jag själv lagt alla grundelement som jag köpt hos Tjälldéns i Arlöv som var den närmsta leverantören jag kunde hitta. Efter asfaltering och staketsättning som var det enda jag inte gjorde själv var det dags att regla upp tak och väggar. Det var ganska självklart för mig att bygga med träregelstomme och den har jag sen klätt med plåt från Areco i Arlöv. Familjen har hjälpt till med all montering så det har varit fantastiskt roligt.

När det sen var dags för yttertak blev det Flädie Lantmannaaffär som levererade och också mellanlagrade  till mig så jag kunde hämta i takt med mina behov. Det kändes väldigt tryggt och jag behövde inte oroa mig för att något skulle ligga obevakat och riskera att bli stulet.

Garageportarna  kommer från Garageportcenter i  Lomma och jag är så glad att det finns lokala aktörer som kan konkurrera med bra pris samtidigt som man får den ovärderliga närheten. Jag och min fru monterade alla 22 portarna på två dagar.

Eftersom det handlar om att nyttja lokala förmågor så måste jag också lyfta fram Rundgrens Elektriska från Lomma som hjälpt till med det elektriska och Trulssons Elektronik som levererat vårt larm. När det kommer till larmet så sökte jag en lösning som egentligen inte fanns. Utmaningen var  22 in- och utgångar. Varje hyresgäst skulle ha en egen larmkod. Trulssons Elektronik gnuggade sina geniknölar och kopplade ihop en unik lösning som förvånade inte minst deras underleverantörer.

Till sist så anlitar vi Örestads bevakning som har många väktare i närområdet vilket känns tryggt ifall något skulle hända.

Dragracing blir jag lite nyfiken på

Jag har under lång tid haft en förkärlek till gamla Volkswagen bubblor. Via äldsta dotterns klasskompis kom jag i kontakt med Mats och vi fann varandra genom vårt gemensamma intresse. Vi hade båda tävlat med egna bilar ett tag, men för några år sen bestämde vi oss för att skaffa en gemensam tävlingsbil. Vi köpte den i England och nu återstår nästan bara själva skalet, vi har bytt motor, växellåda m.m. Det är en ren tävlingsbil som inte får köras i vanlig trafik. Vi skiftas om att tävla och för några år sen vann vi en deltävlling här i Sverige och priset var en resa till England och att få tävla på Santa Pod, en känd tävlingsbana.

Hur överraskad blev du av utmärkelsen?

Jag visste inte att jag var nominerad så när samtalet kom blev jag väldigt överraskad och glad. Fantastiskt roligt och jag har nog fortfarande inte tagit in det.

“För mig är det jätteviktigt att gynna lokala verksamheter så de finns kvar och kan växa och frodas”

Varför är det så viktigt att arbeta med lokala leverantörer?

För mig är det jätteviktigt att gynna lokala verksamheter så de finns kvar och kan växa och frodas. Jag har dessutom till min stora glädje konstaterat att man lokalt också kan konkurrera prismässigt förutom de fördelar som redan finns med ett nära samarbete. Nära gör det okomplicerat – vad gör jag annars om/när något inte fungerar?

Vad blir nästa projekt?

Det här var en dröm som nu blivit verklighet, det känns konstigt att det är avslutat och att jag helt plötsligt har tid att klippa gräset och rensa ogräs. Förra sommaren jobbade jag med bygget hela tiden så nu ser jag framemot lite ledigt, men det dyker säkert upp något nytt projekt framöver. Jag har oftast haft något vid sidan om, tidigare hade jag ett textiltryckeri i Bjärred som jag sen sålde till en kompis.

Här kan du följa Garage & Depå

www.garagedepa.se
www.facebook.com/garagedepa

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top