skip to Main Content
Jag Bestämde Mig För Ett Lite Annorlunda Koncept

Jag bestämde mig för ett lite annorlunda koncept

IMG_20170925_164202966

Vem är Anna Ericsson?

Jag är från Lund men bor i Flädie sedan 17 år tillbaka. Gift med Johan och vi har tre barn – Markus 23, Daniel 21 och Lovisa 12.  Dessutom hundarna Samson & Gibson och katten Sixten. Min bakgrund är inom vården, jag är undersköterska i botten och har jobbat 16 år på förlossningen. Kände att jag behövde göra något nytt, tycker om förändringar och att utveckla och förbättra.  Min mamma gick bort 2013 och det blev startskottet för något nytt. Anmälde mig till Ingvar Strands Blomsterskola och kom in där i september 2013.

Varför och hur blev det Annas Blomster?

Egentligen har jag ingen tidigare relation eller passion för blommor,  men har alltid gillat färg och form. När jag var klar med utbildningen i juni 2014 funderade jag en hel del på vad jag skulle göra och bestämde mig för att iallafall starta mitt eget företag. Jag fortsatte arbeta på förlossningen men gick successivt ner i tid. Tanken på att öppna butik i närområdet kändes svår eftersom det då redan fanns flera etablerade blomsterbutiker. Jag bestämde mig för ett lite annorlunda koncept – att sälja blommor via nätet.

Hur fungerar det?

Butiken har inga vanliga öppettider och det i sig är en utmaning. Man hör av sig via hemsidan, mail, SMS och hämtar sen hos mig. Det handlar mycket om att bevisa att jag levererar något som är bra, då återkommer kunder och rekommenderar mig till andra. En annan fördel är att jag finns också tillgänglig på andra tider än traditionella butikstider och kör ut i närområdet.

Förutom privatpersoner så levererar jag också till företag. T ex har jag den här säsongen (april-december) levererat vinnarbuketterna till samtliga galopptävlingar på Jägersro i Malmö.

Har du något drömuppdrag?

Hmm, ja det skulle vara riktigt kul att få leverera blommor även till Travet på Jägersro….

“Utmaningen för mig är att synas fast jag inte syns”

Vad ser du för utmaningar?

Marknadsföring är en stor utmaning, att nå ut, hitta nya kanaler och inte bli bekväm i det jag har utan att hela tiden arbeta för att utveckla verksamheten. Det handlar helt enkelt om att få fler kunder. Utmaningen för mig är att synas fast jag inte syns, eftersom jag inte har någon fysisk butik i centrum.

Några vanliga misstag vi gör med våra blombuketter

  • att vi inte tror att blommor behöver vatten hela tiden – även på vägen hem från butiken
  • att vi inte byter vatten tillräckligt ofta, är man riktigt duktig ska det vara nytt vatten varje dag, då håller buketten mycket längre

Vad ser du för trender?

Helt plötsligt har det blivit populärt med gula blommor! En annan trend är att det gärna ska se lite busigt och naturligt ut, lite ängskänsla helt enkelt.

Vad betyder det lokala och närodlade för dig?

Jag samarbetar redan lokalt med andra företagare – Bromans Begravningsbyrå,  Margullgården i Flädie men det får gärna bli fler, t ex Flädie Mat & Vingård  som ligger ett stenkast bort.

Andra tankar som finns är att börja odla egna blommor här hemmavid, men inget är bestämt.

Vad har du på gång?

Den 22 oktober deltar jag på Bröllopsmässan på Casino Cosmopol i Malmö. Under november och december håller jag kransbindningskurser på Margullgården, alla datum finns på hemsidan, på facebook och instagram.

Här kan du följa Annas Blomster

www.annasblomster.se
www.facebook.com/annasblomster

instagram.com/annasblomster.se

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top