skip to Main Content
Vi Lyssnar Väldigt Mycket På Våra Kunder

Vi lyssnar väldigt mycket på våra kunder

Anders

 

Vem är Anders Edenfjord?

En man i sina bästa år, född och uppvuxen i Lomma, gift med Kerstin och vi har tillsammans 5 barn.Jag är vad man kallar en mångsysslare. Genom åren har det blivit en ganska brokig palett;  jobbade som maskinarbetare/plåtslagare på Kockums i Malmö, körde mobilkran på Skanska, jobbade som grönsakshandlare där jag både sålde till restauranger och på torget till privatpersoner, lärare inom IT och nu senast företagare inom IT.

Varför IT?

Jag blev intresserad av IT direkt när det kom, tror det var runt 1980. Det dröjde till 2006 innan jag startade mitt första IT-företag och då på fritiden samtidigt som jag jobbade som lärare. Då fanns det ett företag här i Lomma som hette Vice Computer.

Vi samarbetade och där lärde jag känna Daniel Hörberg som sen blev delägare i vårt nuvarande bolag IT Service Syd AB.

Vad har format ert företag?

Vi har från början valt att vara ett serviceföretag snarare än ett renodlat IT-företag. Det innebär att vi har ett brett erbjudande, det är nästan enklare att säga vad vi inte gör. Man kan enkelt sammanfatta det som problemlösning – men det handlar om service, support, rådgivning, nätverk, servrar, webhotell, back-uplösningar, säkerhet m.m. Vi jobbar med små företag, oftast färre än 50 anställda.

Vilka trender ser ni i er verksamhet?

  • molntjänster med enkelheten att kunna jobba vart ifrån man vill och att sy ihop verksamhetens IT så att folk arbetar tillsammans
  • mer krav på trådlösa nätverk eftersom folk arbetar mer och mer mobilt
  • one-page som hemsida, man väljer att ha en ganska enkel sida som bara består av en sida som man sen scrollar ner

“Positiva människor med en humanistisk livssyn gör livet lite bättre  –  och jag räknar mig själv som sådan”

Vad möts man av när man anlitar IT Service Syd?

  • inte sällan kommer man till oss med en frustration, den försöker vi få bort genom att skapa ett tryggt och bekräftande mottagande
  • vi försöker förstå våra kunder och bygga en bra relation
  • rent konkret så brukar vi ganska snabbt fråga efter alla dina lösenord

Vilka misstag är det lätt att göra? 

  • att glömma sina lösenord, det finns enkla sätt att undvika att det händer
  • att öppna länkar som kommer via mail, sociala medier etc. Detta kan få allvarliga konsekvenser så man måste vara försiktig
  • att man slarvar med backup, det gäller att ha rutiner för detta och idag finns en rad olika tjänster man kan använda så det sker automatiskt

Vilka är utmaningarna i företaget?

Den oerhört snabba teknikutvecklingen. Det gäller att gå utbildningar och hålla sig uppdaterad inom en rad olika områden.

En annan utmaning är att du ska nå ut med dina tjänster;  bruset är intensivt och det som tidigare ofta löste sig med en annons i dagspressen kräver idag också kunskap om sociala medier, tid för att nätverka och träffa andra företagare. Allt detta måste ske hela tiden, annars finns risken att du glöms bort.

Har du något drömuppdrag?

Nej kanske inget konkret, men jag skulle gärna se att vi har fler avtalskunder. Många tror per automatik att det blir dyrt, men jag skulle säga tvärtom. Utmaningen för oss är att förklara vinsten med att vara en s k ”helkund” att kunna känna sig trygg när något händer och att alltid vara prioriterad.

Samarbeten lokalt – hur ser du på det?

Det gör vi redan idag och vi hjälper varandra med kunder sinsemellan. Vi köper in produkter och tjänster lokalt så långt det bara går.

Jag tycker det är viktigt med lokala samarbeten och har en ”öppen inställning” till det mesta.  Jag är också en typisk föreningsmänniska och är engagerad lokalt i både Lomma Företagsgrupp och Lions.

Vad händer just nu?

Inflödet av nya kunder har ökat och det är vi glada för. Vi är också delvis uthyrda till andra företag och här ser vi en potential. Vi håller även på att undersöka nya lösningar inom säkerhet, backup och att enkelt kunna arbeta var man än befinner sig. Det ser lovande ut!

Besök gärna hemsidan och och följ oss på Facebook och Linkedin!

www.itservicesyd.se
www.facebook.com/ITService.Lommafacebook.com

https://www.linkedin.com/company/it-service-syd-ab/

NÄRODLAT FÖRETAGANDE
MARIE NILSSON

www.narodlatforetagande.se

Back To Top